Blogglistenhits

Shoppingdagen – Gulv

Vi kveld har vi vært på shopping.

Gulv

Først var vi innom iBo hvor jeg fant gulv til kjøkkenet og gangen.
Jeg ble anbefalt kornvinyl fordi det er både mykt og tåler slitasje. Og det tåler bedre vann enn parkett og laminat.
Kork er et naturprodukt som er svært komfortabelt å gå på, og som har gode lyddempende egenskaper. Den sterke overflaten motstår slitasje i mange år.

8 fordeler med korkvinyl

  • Lunt

Korkens gode isolerende egenskaper gjør at gulvet alltid føles lunt og behagelig å gå på.
Siden korkgulv har så gode isolerende egenskaper vil det i mange tilfeller være unødvendig med varmekabler eller annen elektrisk gulvvarme. Om det likevel skulle være aktuelt gjelder samme regler som ved laminat og parkett, at temperaturen ikke skal overstige 27 grader.

  • Lettstelt

Gulvet krever verken sliping eller polering, og er lett å holde med kun vanlig vask med vann og såpe.

 

  • Lyddempende

Materialet er svært lydisolerende, siden materialet er akustisk dødt. Det har ingen resonanser og absorberer høye frekvenser. Det isolerer derfor både trinnlyd og lyd fra gjenstander som faller på gulvet, og akustisk lyd fra rom med korkgulv forplanter seg lite nedover i boligen.

 

  • Slitesterkt

Den sterke overflaten kan motstå slitasje år etter år. Strukturen gir den egenskaper som minner om en svært fast svamp. Den gir etter for støt og press, og går tilbake til sin opprinnelige fasong.

 

  • Naturlig fjæring

Gulvet er bygget opp med to lag ekte kork som gir optimal fjæring og gjør gulvet ekstra behagelig å gå på.

 

  • Lett å legge

CorkLoc gjør gulvet enkelt å montere.

  • Miljøvennlig inne

Overflaten motstår smuss og søl, og fastholder ikke mugg og bakterier. Det sikrer helsen din med et hygienisk inneklima.

  • Miljøvennlig ute

Kork kommer fra den tykke barken på korktreet som kan høstes omtrent hvert tiende år ved å skrelle den av. Treet blir ikke skadet og ny korkbark vokser frem der den gamle ble fjernet. Kork er dermed en fornybar ressurs, og trærne kan produsere kork i 150 år fra de er 25 år, og kan bli opptil 250 år gamle.

Kilde: Gulvspesialisten

 

Blogglistenhits