Blogglistenhits

Snarvei til slett vegg

Etter å ha fjernet flisene på kjøkkenet, så var veggen veldig stygg og humpete. Vi prøvde å meisle bort lim og rester, sparkle og pusse, men vi ble ikke fornøyd me resultatet.

Snarvei til slett vegg

Mamma sluker alle oppussingsprogram som går på tv, og hadde sett Halvor Bakke bruke en renoveringsduk for å glatte ut ujevnheter.

Ved å bruke renoveringsduk slipper du strevet med å bredsparkle, og oppnår raskt og enkelt et perfekt underlag for maling eller tapet.

Sparkel på rull er et populært kallenavn på en renoveringsduk som limes på samme måte som et tapet, og som skjuler ujevnheter og mønstre fra glassfiberstrie, overmalbart tapet eller små skader i veggen. Resultatet blir en glatt og jevn vegg, som er et perfekt underlag for både maling og tapet.

Renoveringsduk finnes i flere typer og tykkelser som dekker ulike grader av ujevnheter. På markedet har produktene navn som Leco-Dekk, Recover, Veggfornyeren, renoveringsduk og så videre.

Recover over kjøkkenbenken

Vi kjøpte Recover på Nysted (som har ypperlig service). Denne typen er veldig tykk. Med all den ujevnheten som var på veggen, var det akkurat denne typen vi trengte.

Her er veggen før duken er kommet på

kjokken

Riktig og rikelig lim

Limet som brukes er med på å skjule mønstre og ujevnheter. Det er derfor viktig å velge riktig lim, og å påføre rikelig.

Når du tror att du har påført nok lim, smører du på litt mer.

Smør bare på for én og én høyde, slik at limet ikke har begynt å tørke før du får opp renoveringsduken. For å glatte ut brukes helst en tapetbørste, med slettere i plast risikerer du å ta i for hardt og presse ut lim i skjøtene. Lim som tyter ut tørkes vekk med en fuktig svamp.

Les mer om renoveringsduk på ifi.no

Sjekk hvor slett og fin veggen ble med Recoverduken

recover-pa-vegg

Blogglistenhits